keskiviikko 21. elokuuta 2013

Life according to fable's bookshelf

Pientä hiljaisuutta tässä on ollut blogin osalta, vaikka kirjoista en olekaan pitänyt täysin lomaa. Uhrilampaiden jälkeen aloiteltiin avokin kanssa Harry Potter ja Viisasten kivi, jonka ääneen lukeminen on pikku hiljaa edennyt. Jos yksin sitä lukisin, olisi kirja luettu jo aikaa sitten, mutta kun tuo toinen ei ole yhtä innokas lukemaan/kuuntelemaan, niin Potteria on luettu tahdilla 1 luku kahdessa illassa...

Itselleni olin kyllä lainannut lohikäärmeaiheisia kirjoja pahimpaan fantasianälkään (jotenkin Game of Thronesin uusimman kauden jättämää tyhjää aukkoa piti paikata), mutta kauan kesti aloittaa uutta kirjaa. Tiedätte varmasti sen tunteen, kun joku kirja kiinnostaa, mutta jokin kuudes aisti estää siihen tarttumasta juuri sillä hetkellä -- joko ollaan kiinni edellisen luetun kirjan maailmassa tai sitten haluttaisi lukea jotain toista kirjaa. Tässä tapauksessa olisi haluttanut vain ahmaista Viisasten kivi nopeasti!

Junamatkalla sain kuitenkin vihdoin aloitettua Michael Swanwickin Rautalohikäärmeen tyttären, joka ei ole tähän mennessä ollut yhtään sellainen kuin odotin. Siitä sitten myöhemmin.
Kotona käydessäni pääsin kosketuksiin kirjahyllyni loppujen kirjojen kanssa, joten pääsin nyt itsekin tekemään tämän "haasteen"! Ideahan siis on vastata kysymyksiin nokkelasti käyttämällä vain kirjannimiä, jotka löytyvät omasta kirjahyllystä. Jotkut kysymykset olivat yllättävän vaikeita eikä mikään kirja tuntunut sopivan siihen. Tässä kuitenkin vastaukseni:

-----------------------------------------------

Are you a male or female?
Lapsi muiden joukossa

Describe yourself?
Labyrintti

How you feel?
Onko tämä muka hauskaa?

Describe where you currently live:
Verkottunut ihmiskunta

If you could go anywhere, where would you go?
Houses of Asia

Your best friend is?
Esikoinen

Your favorite color is?
(tähän ei vain sopinut mikään...)

What's the weather like?
Listen, the wind

Favorite time of day?
Kaikennielevä keskiyö

If your life was a TV show, what would it be called?
Frankenstein

What is life to you?
Great Expectations

Your relationship?
Huumaa

Your Fear?
Vieras

If you could change your name, you would change it to?
Peter Pan

Thought for the day?
Suomen kieli - who cares?

What is the best advice you have to give?
Lohikäärme vie aikojen taa

How would you like to die?
A Happy Death

Your soul's present condition?
Päiväkummitus kohtaa kummituksen

Your motto?
Om jag kunde drömma

2 kommenttia:

  1. Minullakin odottaa Rautalohikäärmeen tytär kirjastohuoneeni hmmmm... tuolilla pinon päällimmäisenä (taas on kertynyt hyllyyn aakkostettavia kirjoja pinoksi saakka). Odotankin sitten kommenttejasi mielenkiinnolla, sillä jostain syystä kirjaa on ollut vaikea aloittaa lukea. Ehkä saan pontta tarttua teokseen... (tai sitten en).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rautalohikäärmeen tytär hämmentää kyllä edelleen ja lukeminen etenee hitaasti, mutta jostain syystä haluan tietää miten tarina jatkuu. Yritän antaa tyhjentäviä kommentteja kun sen aika tulee :D

      Poista