keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Syksyn luetut 2013

Syksy tuli ja meni, vuosi 2013 tuli ja meni, mutta sain tämän listauksen aikaiseksi vasta nyt... Kiirettä tässä on ollut, mutta ajattelin että myöhäinen listaus on parempi kuin ei ollenkaan. Omaksi iloksi näitä kuitenkin teen. "Vuosi 2013" -postausta minun on turha tehdä, kun aloitin bloggauksen keskellä vuotta, mutta ensi vuonna luultavasti teen sellaisen.

Joku tässä pohti jonkin aikaa sitten, lukeeko kukaan tällaisia postauksia, mutta itse ainakin voin sanoa, että kyllä, kyllä luen. Seuraan niin monta blogia, että jokaista postausta ei aina ehdi lukea, joten näiden avulla on hyvä seurata mitä on jäänyt välistä.

Tällaista on siis tullut luettua syyskuun, lokakuun ja marraskuun aikana:

Cassandra Clare:
City of Fallen Angels (2011)

Michael Swanwick:
Rautalohikäärmeen tytär (1994)

J.K. Rowling:
Harry Potter ja viisasten kivi (1997)
Harry Potter ja salaisuuksien kammio (1998)

Patricia C. Wrede:
Lohikäärmeen prinsessa (1990)

Bill Willingham:
Fables, The Deluxe Edition, Book One (2009)
__________________________

BLOGGAAMATTOMAT:

Ai Yazawa:
Paradise Kiss vol. 1-8/10 (alunperin 1999-2003, Suomessa 2011-2013)

Olen Yazawan Nana-sarjan ehdoton fani, joten ajattelin kokeilla hänen muitakin sarjakuviaan. Alunperin tässä sarjassa on 5 osaa, mutta jostain syystä se venytettiin Suomessa 10-osaiseksi, mikä tuntuu turhalta. Siitä syystä minulta jäikin lukematta kaksi viimeistä osaa, kun ne eivät ole vielä ilmestyneet (ainakaan kirjastoihin). Yhdessä pokkarissa juonta ei ehditä mennä eteenpäin paljoa, joten suosittelen kaikkien osien hankkimista yhtaikaa, jotta lukeminen ei keskeenny. Suomennos oli paikkapaikoin huono, joten välillä en ymmärtänyt enkä pystynyt edes päättelemään mitä sanotaan. En siis yllättynyt, kun kuulin että tätä sarjaa ei ole käännetty suoraan japanista. En ole lukenut englannin kielistä versiota, mutta voisinpa melkein suositella lukemaan mieluummin sen. Minua itseä ei kiinnostanut tarinan pohjana toimiva muoti, muodin opiskelijat ja mallit, mutta nuoren tytön ensimmäiseen ihastumiseen ja sen mukana tuomiin ongelmiin pystyin samaistumaan.

Akira Toriyama:
Dragonball: Lohikäärmekuulien arvoitus (vol.1)
Dragonball: Lohikäärme Shenlong (vol.2)

Löysin tätä sarjakuvasarjaa sattumalta kirjastosta ja nappasin kaksi ensimmäistä pokkaria mukaani. Luin tätä pienenä, joten nostalgia-innostus oli suuri. Nauratti ihan mukavasti, mutta yllätyin vähän kuinka härskejä viittauksia tämä esiteini-ikäisten poikien sarjakuva loppujen lopuks sisälsi. Saa nähdä pystynkö jatkamaan tämän sarjan lukemista, kun joka viikko hamstraavat pikkupojat näyttävät ehtivän kirjaston sarjakuvahyllylle nopeammin kuin minä...
____________________________

KESKEN JÄÄNEET:

Yritin myös aloittaa Cassandra Claren The Mortal Instruments -sarjan 5. osan ja Chuck Palahniukin Fight Clubin lukemisen, mutta jostain syystä nyt ei ollut niiden aika. Tänä vuonna kokeilen uudelleen.

2 kommenttia:

 1. Minä aina vilkuilen nämä postaukset läpi. Pitäisi varmaan itsekin tehdä tällaiset pikkukoosteet jokaisen kuukauden luetuista.

  Hyvää uutta vuotta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luen vielä niin vähän kuukaudessa, että minulle sopivat tällaiset 3kk rupeamat paremmin :D
   Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista