torstai 19. kesäkuuta 2014

Kesälukumaraton alkaa... nyt!

Lukumaratonin logo: M. Carole
Noh, ei ala ihan juuri nyt, sillä olen vielä töissä. Ajattelin kuitenkin julkaista jo tämän postauksen, mihin päivittelen edistymistäni. En malttaisi odottaa! Sormeni syyhyävät jo tarttumaan johonkin kirjaan. Suunnitelmat muuttuivat jo osaksi sen verran, etten aloitakaan Sormusten ritarit -äänikirjalla, vaikka saatan sitä toki jossain vaiheessa kuunnella. Anna minun lukea enemmän -blogissa voi käydä tarkistamassa muutkin maratonin osallistujat ja käydä tsemppaamassa.

Maratoniin varaamaani kirjakasaan kuuluu mm. ohukaisia (H. G. Wells: Aikakone, George Orwell: Eläinten vallankumous); sarjakuvia (Darren Shan: Friikkisirkus & Vampyyrin oppipoika, Marjane Satrapi: Persepolis, Aino&Ville Tietäväinen: Vain pahaa unta, Katsuhiro Otomo: Akira vol.1, Laurens Sach: Pride and Prejudice The Graphic Novel); lasten-/nuortenkirjoja (L. M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet, Oscar Wilde: Onnellinen prinssi ja muita tarinoita); paksukaisia (Lars Kepler: Hypnotisoija, Robin Hobb: Salamurhaajan oppipoika, Vladimir Nabokov: Lolita, Ursula Le Guin: Kertomuksia Maamereltä); ja pari muuta viime hetken yllätystä.

Noista kirjoista minulla on kesken Hypnotisoija ja Kertomuksia Maamereltä. Tavoitteena olisi jatkaa niitä edes hiukan, tutustua ennenlukemattomiin sarjakuviin (esim. Vain pahaa unta) ja aloittaa ehkä jotakin paksukaista. En oikein ole ole tällä hetkellä hirveän fantasiafiiliksissä, mutta tyttökirjat kiinnostaisi. Olen edelleen Setä Pitkäsäären (tästä postausta myöhemmin!) maailmassa, joten Annan nuoruusvuodet voisi iskeä juuri nyt. Saa nähdä mihin ensimmäisenä tartun!

________________________________________

Klo 18:25

Virallisesti aloitin lukumaratonin 18:10. Näin ne suunnitelmat muuttuvat... Myöskin siinä mielessä, että aloitin pinoni ulkopuolisella kirjalla; löysin viime hetkellä kirjastosta kauan kaipaamani William Joycen Morris Lessmore ja tuhansien tarinoiden talo -kuvakirjan. En vain voinut jättää kirjaa hyllyyn. Nyt sen luin ja se oli oikein ihastuttava. Varsinkin kuvitus ja asettelu toimivat todella hyvin. Kirja oli vain aivan liian lyhyt! "Morris yritti pitää kirjat jonkinmoisessa järjestyksessä, mutta ne menivät aina sikin sokin. Murhenäytelmät kaipasivat piristystä ja vierailivat huvinäytelmien luona. Tietosanakirjat kyllästyivät tosiasioihin ja levähtivät sarjakuvien ja romaanien parissa. Talossa vallitsi suloinen sekasorto." En tiedä oliko tämä paras kirja aloittaa lukumaraton, vähän vaikea oli keskittyä. Nyt kuitenkin valitsemaan uutta kirjaa!
Sivuja luettu: 50Klo 21:19
Morris Lessmoren jälkeen tartuin Thórarinn Leifssonin Iskän salaisuus - kirja lapsille joilla on ongelmavanhemmat. Tämänkin nappasin viime hetkellä mukaan. Kuulin tästä kirjasta vasta pari päivää sitten, mutta piti päästä lukemaan heti, oli kirjan idea niin absurdi. Kirja kertoo perheestä, jolla on kauhea salaisuus. Perheen isä on kannibaali ja syö ihmisiä salaa. Kirjan kieli oli vähän tönkköä ja yksinkertaista, mutta oikein liioiteltuja tapahtumia oli hauskaa (ja järkyttävää) lukea. Kirjassa oli aika karmiva kuvituskin. Minkähänikäisille tämä on oikein tarkoitettu? Yritin aloittaa Darren Shanin Friikkisirkus-mangaa, mutta luovutin ensimmäisen luvun jälkeen. Ei oikein innostanut. Saatan kokeilla myöhemmin uudelleen. Tällä hetkellä luennassa on H. G. Wellsin Aikakone, mutta vaikuttaa vähän liian vaikealta maratonkirjaksi (ja minulle yleensäkin)...
Sivuja luettu: 240

Klo 11:45
Luin eilen illalla noin 20 sivua Aikakoneesta, sitten Wellsin selitykset avaruuden ulottuvuuksista ja saunan lämpö saivat minut nukahtamaan hetkessä. Eilen luin siis noin 6 tunnin ajan, vaikea kyllä sanoa kuinka iso osa siitä oli tehokasta lukuaikaa. Tänään jatkoin Aikakoneen lukemista n. klo 8:30 ja luin välissä myös Vain pahaa unta -kuvakirjan. Se oli hyvä, ideana ja kuvituksen puolesta varsinkin. Ainon ja Villen yhteispiirrokset olivat hienoja. Aikakone on aika raskasta luettavaa, pelkästään suomennos on vuodelta 1917, joten kieli on vanhahtavaa ja siitä on vaikea saada otetta. Urheasti aion kuitenkin jatkaa, onhan tässä vielä reilu 6 tuntia aikaa.
Sivuja luettu: 356

Klo 18:10
Ohi on! Viime metreillä alkoi jo silmät lupsahtelemaan kiinni, vaikka pidinkin parin tunnin tauon grillatessa. Sain kuitenkin Aikakoneen luettua loppuun, ihan mielenkiintoinen tarina loppujen lopuksi, kunhan muistaa minä vuonna se alunperin ilmestyi. Luin myös vähän vastahankaisesti Friikkisirkuksen loppuun. Hyviä ideoita siinä oli, mutta aika keskenkertainen kuitenkin. En usko, että koskaan jatkan mangan (tai kirjasarjan) lukemista. Aloitin myös Annan nuoruusvuodet -kirjaa, mutta ehdin lukea siitä vain 18 sivua.

Yhteensä sain siis luettua lukumaratonin aikana 555 sivua.

Nyt jatkan juhannuksen viettoani, mutta aion julkaista maratonista koostepostauksen, kunhan ehdin. Hyvää juhannusta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratonille! Tuolla kirjalla on ainakin todella ihastuttava kansikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä, kirjan parasta antia oli kyllä kuvitus. Tarinasta on tehty näemmä myös lyhytelokuva, joka voitti Oscarin vuonna 2011. Aion sen katsoa tässä jossain välissä youtubesta!

   Poista
 2. Tsempit täältäkin vielä! Hyvin etenet! Koitetaan jaksaa loppuun asti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva saada tsemppi-toivotuksia :) Vielä jaksaa!

   Poista
 3. Sinulla on monipuolinen ja mielenkiintoinen lukulista! Ja oi, toivottavasti ehdit lukea Annnan! :) Onnellinen prinssi ja muita tarinoita on muuten ehkä upein satu-/tarinakokoelma, jonka olen ikinä lukenut – suorastaan lumoava! Löytyy omasta hyllystäni, luin itse joskus loppuvuodesta.

  Tsemmpiä loppumaratoniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellinen prinssi kuulostaa kyllä hyvältä! En muistanut yhtään miksi olin sen lukulistalleni laittanut, mutta ei ehkä haittaa, jos sen kuitenkin saan luettua :) Yritän saada ainakin Aikakoneen tällä maratonilla loppuun, eli en välttämättä tartu Annaan ollenkaan -- minusta kuitenkin tuntuu, että aloitan sen lukemisen maratonin jälkeen :)

   Kiitos paljon!

   Poista
 4. Aikakone ei minusta ollut yhtä hyvä, mitä odotin, mutta sillä on toki klassikkona melkoiset meriitit. Ei ehkä kuitenkaan ohuudestaan huolimatta paras maratonkirjaksi, mutta toivottavasti saat luettua loppuun. Tsemppiä loppurutistukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Sain luettua Aikakoneen loppuun. Tiukkaa teki, mutta olin päättänyt sen lukea nyt, sillä minusta tuntuu että sen lukeminen olisi ollut yhtä raskasta vaikken olisi maratoonannut. Mielenkiintoinen se oli, täytyy myöntää, mutta aika paljon pitäisi anteeksi antaa, että pitäisin sitä erinomaisena.

   Poista