sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kevään luetut 2014


Kun viime koontipostaukseen (joulu, tammi, helmi) olin lukenut 4 romaania, yhden sarjakuva-albumin ja kasan sarjakuvapokkareita, tein nyt hiukan parannusta. Viimeisen kolmen kuukauden aikana luin 5 romaania, 2 tietokirjaa, 1 kuvakirjan, 1 sarjakuva-albumin ja kasan muita sarjakuvia. Pääsin vihdoin aloittamaan Opuscolo-blogin Vuosi Toven matkassa -haasteen ja aloitin myös kaksi uutta kesää varten, Oksan hyllyltä -blogin Rikoksen jäljillä -lukuhaasteen ja Le Masque Rogue -blogin Kirjabingon.
Tässä siis maaliskuun, huhtikuun ja toukokuun luetut:

Ursula Le Guin:
Kaukaisin ranta (1972)
Tehanu (1990)

Tove Jansson:
Muumit ja suuri tuhotulva (1945)
Maailmanloppu tulee! (2007)

Mirja Kivi:
What's this? (2005)

Kami Garcia, Margaret Stohl:
Lumoava kirous (2009)

James Sallis:
Kylmä kyyti (2005)

S. J. Watson:
Kun suljen silmäni (2011)

Neil Gaiman:
The Books of Magic (2013)

_________________________

BLOGGAAMATTOMAT:

Rumiko Takahashi:
Inuyasha vol. 21-22 (Sangatsu Manga)

Tämän sarjakuvan lukeminen jäi taas kesken. Kun yksi pokkari puuttui kirjastoni valikoimista, päätin viheltää pelin poikki. Hyvää sarjakuvaa, koukuttava, ei siinä mitään, mutta tällaisten sarjojen ongelma on se, että ne jatkuvat liian pitkään. Ehkä joskus jatkan tätä taas.

Masashi Kishimoto:
Naruto vol. 28-62 (Sangatsu Manga)

Tämänkin sarjakuvasarjan ongelma on se, että se on turhan venytetty. Suomeksi tätä on ilmestynyt pokkareina 63 osaa ja Japanissa 68 ja se jatkuu edelleen. En ihmettele yhtään miksi monet eivät pidä tästä, sillä tarina on pilattu toistolla ja venytyksellä, mikä on toki yleistä tällaisissa "poikien sarjoissa". Tarina on hyvä, mutta pidän silti ihan mielelläni tauon lukemisesta ja odottelen rauhassa suomennoksia. Hyvä on hyvää, mutta liika on liikaa.

Anni Nykänen:
Mummo (2010, Sammakko)

Nopeasti sohvalla luettu. Aivan ihana piirrostyyli, taidokasta viivan käyttöä -- siitä pidin eniten. Itse huumori taisi silti mennä minulta vähän ohi... Muutama oikein loistokas heitto siellä kuitenkin minunkin mielestäni oli. Olen aika varma, että tämän lukeminen toimisi minulla paremmin, jos lukisin sitä viikoittain lehdestä; rauhassa, monta kertaa tavaten, arvostaen muutamaa ruutua kerrallaan.

Kaoru Mori:
Emma vol.1-2 (2006, Sangatsu Manga)

Muistan kun tämä ilmestyi, ajattelin silloin, että vaikuttaa liian yksinkertaiselta minun makuuni. Nyt päätin kuitenkin kokeilla ja ainakaan kahden ensimmäisen osan perusteella en ole vielä pettynyt. Mutta vielä on vaikea sanoa, onko tämä hyvä, siispä aion lainata ainakin pari pokkaria lisää. Rauhallista kerrontaa viktoriaanisen ajan Lontoosta, jossa varakkaan kauppiasperheen vanhin poika ihastuu palvelustyttö Emmaan.

_________________________

KESKEN JÄÄNEET:

Jätin kesken Salman Rushdien Harun ja tarinoiden meri -kirjan. Takakansi lupaili ihanuuksia: "yltää parhaiden satuklassikoiden ja seikkailukertomusten seuraan." Ajattelin, että tässä on uusi Peter Pan tai Liisa ihmemaassa! Mutta niin kuin usein käy, kun on suuria odotuksia, tälläkin kertaa petyin. Ei kirja huono ollut, mutta kiinnostavammat kirjat lopulta jyräsivät yli. Ehkä joskus tartun tähän uudelleen.

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen joskus pyöritellyt käsissäni tuota Rushdieta, se todellakin vaikuttaa lupaavalta takakannen perusteella.. harmi, ettei napannut. Ehkä kuitenkin uskaltaudun kokeilemaan joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntui, että luin kirjaa ihan väärään aikaan ja väärällä mielialalla. Tuo genre on yksi suosikeistani, niin aion kyllä antaa kirjalle uuden tilaisuuden joskus :) Pitää kyllä odottaa, että ehdin unohtaa juonen suurimmaksi osaksi!

      Poista