keskiviikko 13. elokuuta 2014

K10: Suosikkiblogini

Kuukauden kymppi jatkuu taas! Tällä kertaa listaan kymmenen suosikkiblogiani. Luen monia blogeja, suurimmaksi osaksi kuitenkin kirjablogeja ja sitten jonkin verran Aasiaan liittyviä blogeja. Oli vaikea valita kymmentä, mutta tässä kuitenkin pieni otanta suosikkiblogeistani (eivät ole järjestyksessä):

1. akimushi
26-vuotias Siiri, Itä-Aasian tutkimuksen maisteriopiskelija, kertoo elämästään Japanissa kauhavalaisittain. Siirillä on oiva, omaperäinen ja humoristinen tyyli kirjoittaa, mistä pidän. Ensimmäisessä postauksesta löytyy hänestä enemmän tietoa.

2. Yöpöydän kirjat
Blogin ulkoasu on kaunis ja hyvin aseteltu. Pidän siitä, että Nina T kirjoittaa selkeästi mielipiteensä ja perustelee ne myös. Hän arvostelee kirjoja, jotka minua kiinnostavat.

3. Jalalla koreasti
Suomalainen Terhi muutti Etelä-Koreaan miehensä työkomennuksen perässä vuonna 2012. Siitä asti hän on kirjoittanut suomalaisuudesta, korealaisuudesta ja kahden kulttuurin kohtaamisesta. Parhaimmistoa blogissa on se, kun Terhi kirjoittaa jostain korealaisesta "outoudesta". Hänellä on humoristinen ja hyvä tyyli kirjoittaa, joten uskon että vaikka Korea ei erityisemmin kiinnostaisi, blogia on kiva lukea.

4. Idempänä
24-vuotias Emma, Itä-Aasian tutkimuksen opiskelija, vietti vaihtovuoden Tokiossa ja on nyt lähdössä vaihtoon Etelä-Koreaan. Blogissa parhainta on Emman rehellinen tyyli kirjoittaa enkä malta odottaa millaisia huomautuksia häneltä tulee Koreasta.

5. la petite lectrice
Vaikka lukutottumuksemme eivät mene yksyhteen, Katrin kirjoitustyylissä on jotain hienoa, minkä takia hänen arvostelujaan on kiva lukea vaikka kirja ei kiinnostaisikaan. Myös kauniit kirjakuvat vievät usein huomioni.

6. Taikakirjaimet
Taikakirjaimissa on aina asiantuntevaa tekstiä fantasia- ja scifikirjoista ja tuntuu, että opin melkein jokaisella lukukerralla jotain uutta. Vaikka jokainen kirja ei kiinnostaisikaan, ainakin tuntuu, että sivistän itseäni!

7. Todella vaiheessa
Lukutottumuksemme menevät välillä hyvin yhteen, joten Retan blogista on hyvä etsiä lukuvinkkejä. Kuten La Petite Lectrice -blogilla, myös tällä on ominainen tyylinsä mistä pidän, minkä vuoksi jokainen bloggaus on kiva lukea, vaikka aihe/kirja ei kiinnostaisikaan. Reta on tuonut myös persoonaansa ja elämäänsä esille blogissa, mistä pidän.

8. Nörttitytöt
Tähän blogiin/sivustoon törmäsin itse asiassa Todella vaiheessa -blogissa. Olen vielä uusi lukija, mutta sivusto vaikuttaa oikein mainiolta! Ainakin tähän asti lukemani tekstit ovat olleet mielenkiintoisia.

9. Tarinoiden syvyydet
Täältä olen ehkä löytänyt eniten kirjavinkkejä, jotka kiinnostavat minua. Tässä blogissa parhainta on Nina Marin rehellinen tyyli kirjoittaa. Vaikka itse pitäisinkin jostain kirjasta, on mielenkiintoista lukea miksi joku toinen ei pitänyt. Pieni liioittelukin sallitaan, kunhan se herättää keskustelua!

10. Vaimoni on japanilainen
Suomalainen mies kertoo perhe-elämästään japanilaisen vaimon ja heidän pienten lastensa kanssa. Kulttuurierot yllättävät aina. Blogi päivittyy valitettavasti harvoin, mutta tekstit ovat sitäkin mielenkiintoisempia.

10 kommenttia:

 1. Olipa ilo nähdä oma blogi listassa! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään lukea arkisista kulttuurien kohtaamisista, joten kiva saada vinkkejä niitä käsittelevistä blogeista! Lisäsin pari osoitetta seurattavien listalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Tällä hetkellä erityinen suosikki on tuo Jalalla koreasti. Vaimoni on japanilainen on myöskin todella mielenkiintoinen, mutta harmi kun se päivittyy niin harvoin :(

   Poista
 3. Luen itsekin joitain blogeja, joita kirjoitetaan ulkomailta, jo pelkkä niiden lukeminen avartaa. Mainitsemasi kirja blogit on hyviä. Taikakirjaimet tuo hyvin esiin scifiä, jota ennen blogiaikaa luin paljonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. On hienoa, että niin monet kirjottavat "tavallisesta" elämästään ulkomailla, mieleni on toden totta avartunut.
   Minä taas haluaisin lukea enemmän scifiä, mutta aina on löytynyt jotain muuta luettavaa... Lukulistani on pitkä :)

   Poista
 4. Ooo! Minäkin pääsin listalle. Kiitos! ♥ Pari itsekin seuraamaani blogia löytyvät myös, siis blogit numeroilla 5, 6, 7 ja 9. Hauska nähdä mukana ihan uusiakin nimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitää tsempata myös bloggaajia :) Etteivät vain ne mun suosikit lopeta!

   Poista
 5. Oi, olen otetutu! Melkeinpä punastun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidät hyvää blogia :) Vaikka itse tosiaan en ole kertonut netin ulkopuolisesta elämästäni paljon mitään, on kuitenkin kiva kun jotkut muut kertovat, blogista tulee sillä tavalla persoonallisempi.

   Poista