maanantai 29. syyskuuta 2014

Kirjaostoksilla 30.9

Oksan hyllyltä -blogin MarikaOksa haastoi ostamaan syyskuun aikana kirjoja. Kirjoja olen muistanut ostaa tässä kuussa ja hyvillä mielin, mutta koko haasteen puinti meinasi unohtua täysin. Onneksi havahduin tänä aamuna! Rikoksen jäljillä -haasteen kokoaminen pitäisi myös tehdä vielä tänään (toivottavasti opiskelut antavat myöten!).

Kirjat, jotka ostin tässä kuussa:Gaudeamuksen syysalesta ostin Kuinka kieltä opitaan (toim. Päivi Pietilä & Pekka Lintunen) ja Maailman kielet ja kielikunnat (Jaakko Anhava). Molemmat liittyvät opiskeluihini enkä malttanut olla ostamatta niitä, kun tiesin että jos ne myöhemmin haluaisin ostaa, joutuisin maksamaan rutkasti enemmän. Kuinka kieltä opitaan maksoi 25e (ovh 34e) ja Maailman kielet 15e (ovh 29e).

Jussi Adler-Olsenin Metsästäjät ostin Suomalaisen nettikaupasta, kun se löytyi mahdottoman halpaan hintaan 3,95e. Vangin jälkitunnelmissa halusin välttämättä jatkaa sarjan lukemista ja olin jo valmis ostamaan pokkarin täyteen hintaan (pokkarithan ovat niin kalliita...), kun kirjastossakin kaikki painokset olivat lainassa -- kunnes törmäsin Suomalaisen alennukseen. Onni oli matkassa ja nyt tämäkin kirja jo luettu.

Viime viikolla junaa odotellessani menin tutkimaan lähellä sijaitsevaa antikvariaattia. Tutkin joka sopen kunnolla ja vaikka mitä olisin halunnut ottaa mukaan, mutta loppujen lopuksi matkaan tarttui vain Tolkienin Silmarillion-pokkariversio 6e. Löysin myös muita minua kiinnostavia kirjoja, mutta tämä oli niistä ainoa, jonka hinta-laatusuhde miellytti minua. Adlibriksestä tämän saisi vain 20 senttiä kalliimpana, mutta ajattelin että kirja olisi kiva saada hyllyyn heti. Kunhan olen saanut kuunneltua TSH-äänikirjat loppuun, voisin kokeilla tämän lukemista.

Yhteensä maksoin siis 4 kirjasta 49,95e = 12,50e/kirja, kun hinta olisi voinut olla 80e yhteensä. Ei siis huonot kaupat!

Kuvasta puuttuu lahjaksi ostettu Kvanttivaras, 5e Tiedekulmasta. Tilasin myös nettikirjakaupasta muutaman kirjan, mutta koska ne eivät ehtineet saapua, en laske niitä tähän mukaan.

6 kommenttia:

 1. Minulla on tuo sama pokkariversio Silmarillionista. Kansi on minusta erittäin onnistunut, hyvällä maulla toteutettu ja ajaton. Toivottavasti tulet nauttimaan Silmarillionista yhtä paljon kuin minä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän tuosta kannesta, todella kaunis. Pidän tosin myös siitä toisesta pokkarikannesta, missä iso karvainen mies istuu miekka kädessä. Vaikea sanoa kummasta pidän enemmän, mutta ehkä ostamani version kansi sopii paremmin sisältöön :)

   Poista
 2. Silmarillionia en usko koskaan lukevani, mutta aina nähdessäni tuon pokkarin muutan mieleni... :D Onnistunut kansitaide, kerrassaan ihanan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kerran yritin aloittaa, mutta lopetin ensimmäisen sivun luettuani, kun näin taka-osan sanaston... Nyt on helppo kokeilla uudestaan, kun sille mielelle satun :D Kansi on kyllä todella hyvin tehty!

   Poista
 3. Metsästäjät on minullakin lukulistalla, sillä näitä kirjoja on kehuttu niin paljon. Olipa hyvä tarjous! Minäkin ihastelen Tolkienin kantta. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tarjous todellakin! Sattumalta huomasin, että suomalaisessa oli tuohon hintaan. Olin kyllä valmis ostamaan pokkarin ihan siihen tavalliseen hintaankin 9,50-9,90e.
   Suosittelen aloittamaan sarjan lukemisen 1. osasta Vangista, vaikkakin kirjailija itse sanoi jossain haastattelussa, että Ryhmä Q -sarjan kirjoja voisi lukea missä järjestyksessä tahansa. Julkaisin juuri muuten arvostelun Vangista ja Metsästäjistä :)

   Poista